Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Otec a syn Piquetové vyhráli soud s Renaultem

Otec a syn Piquetové vyhráli soud s Renaultem

Francouzský tým se za křivá obvinění Brazilcům omluvil.

Nelson Piquet Jr. vyhrál se svým otcem soud s týmem Renault, kterého žalovali za pomluvu. Francouzský tým se následně omluvil za své komentáře, které pronesl na adresu Piqueta po rozkrytí aféry ohledně plánované nehody v Singapuru roku 2008.

Piquetové se rozhodli podniknout právní kroky v reakci na tiskové prohlášení Renaultu z 11. září loňského roku. V tom Renault nařknul Piquety z křivého obvinění ohledně průběhu singapurského závodu a rovněž uvedl, že jejich výroky byly smyšlené za účelem vydírání týmu.

Renault byl nicméně později shledán vinným ze zmanipulování závodu a o hlavu přišel tehdejší šéf týmu Flavio Briatore i jeho pravá ruka Pat Symonds. Renault nyní u soudu přiznal, že komentáře z loňského prohlášení byla zcela nepravdivá a nepodložená.

Dominic Crossley, právní zástupce Piquetů, uvedl, že jeho klienti byli s dnešním rozhodnutím soudu spokojeni.

"Značí to spíše začátek než konec dlouhé cesty, kterou oba podstupují, aby napravili mnoho špatného, co se odehrálo během loňského 'crashgate' skandálu," uvedl Crossley.

"S oběma bylo týmem Renault F1 zacházeno úděsně poté, co si troufli odhalit aféru řídícímu orgánu. S Nelsinhem bylo velmi zle nakládáno po celou jeho absurdně krátkou kariéru ve Formuli 1.

Budiž ke cti oběma mým klientům, že se nenechali odradit od napravování zlého, přes zuřivé útoky a velikost protivníků, kterým se museli postavit.

Nelson Piquet dominoval F1 v osmdesátých letech a jeho pověst legendy motorsportu by měla zůstat touto ságou neposkvrněna. Formule 1 přišla o to nejlepší z Nelsinha a je k její škodě, že svůj talent nyní předvádí jinde.

Přestože oba nikdy nemuseli dokazovat nepravdivá obvinění Renaultu, oba jsou potěšeni úspěšným završením tohoto případu," zakončil.