Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Barrichello přijal Schumacherovu omluvu za Maďarsko

Barrichello přijal Schumacherovu omluvu za Maďarsko

Schumacher adresoval Brazilcovi omluvnou textovou zprávu.

Michael Schumacher poslal Rubensu Barrichellovi osobní omluvu za incident při Velké ceně Maďarska, kdy brazilského pilota svou agresivní jízdou natlačil při vysoké rychlosti až téměř na boxovou zídku.

Sedminásobnému mistru světa se kromě nemalé kritiky od novinářů i bývalých pilotů Formule 1 dostalo penalizace deseti míst na startovním roštu nadcházející Velké ceny Belgie.

Schumacher se následně ve veřejném prohlášení Barrichellovi omluvil, osobně s ním však až doposud nekomunikoval. Dnes mu poslal omluvnou textovou zprávu.

"Nemám problém s Rubensem hovořit," řekl Schumacher ve Spa. "Jsou dva důvody, proč jsem mu poslal zprávu - zejména je to pro něj 300. velká cena a společně toho máme dost za sebou.

Přišlo mi vhodné pogratulovat mu a vysvětlit si to. Cítil, že jsem ho chtěl natlačit do zdi, ale tohle mým cílem nebylo. Chtěl jsem závodit velmi těsně bez kontaktu. Pokud si myslel, že jsem ho natlačoval, pak se za to omlouvám."

Barrichello Schumacherovou omluvu přijal.

"Dostal jsem dnes od něho zprávu, SMSku," řekl Brazilec. "Někdo mu řekl, že podle mého mě tlačil do zdi, a řekl, že to nebyl ten případ, a omluvil se za to. Řekl jsem jen 'díky, žádný problém'. Přijal jsem to a popřál mu dobrý víkend. Život jde dál."