Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull popřel, že by ztrácel kvůli úpravě křídel

Red Bull popřel, že by ztrácel kvůli úpravě křídel

"Zajímalo by mě, čí křídla se nyní prohýbala nejvíc, naše ne."

Red Bull Racing odmítá spekulace o tom, že by ve Velké ceně Belgie nestačil rychlostí na své hlavní soupeře kvůli tomu, že musel upravit svá přední křídla, aby prošel novými zátěžovými testy FIA.

Řídící orgán Formule 1 přivezl do Spa-Francorchamps náročnější test, který měl vnést více světla do kauzy prohýbajících se předních křídel. Tomu byl podroben vůz Red Bullu a také McLarenu, který byl jedním z protestujících týmů.

Oba vozy ale zkouškami bez problémů prošly. Jenže Red Bull pak rozhodně nebyl v takové formě, jako před měsícem na Hungaroringu. Sám tvrdí, že důvodem byla charakteristika okruhu, která nahrávala spíše vozům McLarenu, některé konkurenční týmy za tím ale vidí úpravu křídel kvůli novému testu.

Například obhájce titulu Jenson Button v rozhovoru pro Daily Telegraph řekl: "Myslím, že charakteristika okruhu ve Spa nám vyhovovala a že rychlost Red Bullu byla ovlivněna testy.

Doufám, že nové, ještě přísnější testy v Monze budou mít ještě větší účinek. Oni (Red Bull) tvrdí, že to nic nezmění, ale to tady říkali také. Při pohledu na jejich vůz tady na trati bylo vidět, že se to tolik neprohýbalo."

Šéf Red Bullu Christian Horner ale takové spekulace zcela odmítá a naopak tvrdí, že křídla McLarenu se v Belgii dost možná prohýbala více.

"Mohu vám kategoricky říct, že jsou to ta samá křídla, se kterými jsme jeli před měsícem v Maďarsku," tvrdil Horner. "Jestli to platí i o našich soupeřích, to říct nemohu, ale velice rád bych se to dozvěděl. A možná by se zjistilo, že nejvíce se o tomto víkendu prohýbala stříbrná křídla."

Týmy doufají, že ještě přísnější testy, které se navíc budou týkat také některých částí podlahy, definitivně tuto kauzu uzavřou.

"Na základě toho, že se na našem voze nic nezměnilo, nevidím důvod, proč by neměli být spokojení," pokračoval Horner. "Rád bych věděl, komu se o tomto víkendu křídla nejvíce prohýbala, protože mohu garantovat, že ta naše to nebyla."