Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Branson potvrdil podporu Virginu i v roce 2011

Branson potvrdil podporu Virginu i v roce 2011

Je přitom ochoten uvolnit místo na vozech novým sponzorům.

Richard Branson potvrdil, že jeho společnost Virgin bude podporovat tým Virgin Racing i v roce 2011. Přitom ale oznámil, že pokud stáj sežene další sponzory, je ochoten odebrat některá svá loga z monopostu a uvolnit místo těmto novým značkám.

Virgin se do Formule 1 zapojila v roce 2009, kdy sponzorovala úspěšné mistrovské tažení týmu Brawn GP. Pro letošní sezónu se stala titulárním sponzorem nové stáje Manor, který se v rámci této dohody přejmenoval na Virgin Racing.

Na otázku, zda bude Virgin se svou podporou týmu Virgin Racing pokračovat i v roce 2011, Branson odpověděl: "Ano, samozřejmě. Je to zábavná sezóna, stále ještě musíme porazit Lotus, máme na to ještě pár dalších závodů. Nick Wirth (technický ředitel týmu) je v továrně a pracuje na voze pro příští sezónu a já myslím, že jsme začali dobře."

Branson potvrdil, že jeho společnost ráda uvolní nějaká místa na vozech týmu Virgin pro jiné sponzory, které si tým zajistí.

"Mám dojem, že chlapcům se docela daří zajišťovat sponzory na příští rok a pokud se jim to povede, pak bude více místa zaplněno jinými sponzory," řekl. "To je ale pozitivní záležitost.

Samozřejmě doufáme, že budeme moci zachovat nápis Virgin na zadní části vozu, ale nakonec je to na chlapcích, jde o to, kolik sponzorů seženou."

Přestože Virgin Racing je zatím v Poháru konstruktérů až za svým hlavním rivalem, týmem Lotus, Branson je spokojený s tím, jak se letošní sezóna vyvíjí.

"Jak jsem řekl na začátku sezóny, věděli jsme, že budeme těmi vzadu a šli jsme do toho otevřeně, je zábavné stavět nový tým od píky.

Myslím, že tým dosahuje v rámci spolehlivosti a tak dále toho, co sliboval. Množství peněz, které tým utrácí, je možná o 20 milionů liber menší než u Lotusu. Takže dokázat s nimi držet krok je skvělé a naše spolehlivost je zatím lepší."

Ačkoliv Virgin není tak úspěšným týmem, jakým byl loni Brawn, Branson věří, že je pro jeho společnost dobrou vizitkou.

"Loni jsme neinvestovali moc peněz a neutratili jsme jich mnoho ani letos. Značka Virgin je silná a přitahuje další sponzory, takže lidé chtějí mít něco do činění s vozy Virgin. V obou letech nám to vycházelo.

Samozřejmě, to pokrytí je větší, když vyhráváte, jenže loni jsme zkrátka měli neuvěřitelné štěstí a takového se vám za život moc nedostane."