Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kvalifikace v Suzuce odložena na neděli

Kvalifikace v Suzuce odložena na neděli

Déšť stále neslábne, boje s časem nyní nemohou proběhnout.

Kvalifikace na Velkou cenu Japonska musela být pro dnešní den zrušena a přesunuta na neděli. Na okruhu v Suzuce totiž stále hustě prší a namísto lepšící se situace pokračují prudké lijáky.

Hustý déšť prakticky znehodnotil už dnešní dopolední volný trénink, ve kterém pouze Jaime Alguersuari a Timo Glock dali dohromady měřené kolo. Většina jezdců se po krátké inspekci stavu tratě vrátila do garáže a tam už také zůstala.

Podobně špatné počasí panovalo v Suzuce také v době plánovaného zahájení kvalifikace. Ta byla následně celkem třikrát odsunuta o půl hodiny, jenže ani poté se povětrnostní podmínky nezlepšily.

Kvalifikace proto byla odsunuta na zítřejší dopoledne. Žádný konkrétní čas sice zatím nebyl stanoven, má se ale za to, že začínat by se mělo v 10:00 místního času (ve 3:00 SEČ), tedy pět hodin před startem Velké ceny Japonska.

Obdobná situace nastala už v roce 2004, kdy kvůli sobotní bouři musela být kvalifikace odjeta až v neděli před závodem. Boj s časem tehdy vyhrál Michael Schumacher v barvách Ferrari.