Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari tvrdí, že stále Massu plně podporuje

Ferrari tvrdí, že stále Massu plně podporuje

Brazilcovy nedávné nezdary vedly k diskuzím o jeho nahrazení.

Ferrari tvrdí, že chce nadále využívat služeb Felipeho Massy a dodá mu všechnu potřebnou podporu pro to, aby se vzchopil po svých nepovedených závodech v Singapuru a Japonsku.

Poté, co jeho závod v ulicích Singapuru zkomplikovala porucha převodovky v kvalifikaci a závod na Suzuce pro něho skončil už v první zatáčce po kolizi s Vitantoniem Liuzzim, se Massa dostal pod tlak v tom smyslu, že by měl být pro svého týmového kolegu Fernanda Alonsa bojujícího o mistrovský titul lepším pomocníkem.

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo navíc před Velkou cenou Japonska Massu upozornil, že by měl zlepšit své výkony a podotkl, že jezdci, kteří neodvádějí svůj díl práce, nejsou v týmu vítáni.

Tyto komentáře znovu rozvířily spekulace o Massově nahrazení, přičemž se mluvilo například o Robertu Kubicovi, Kamuji Kobajašim nebo Adrianu Sutilovi. Některé zprávy dokonce hovořily o tom, že by měl Massu na cestě ven z Ferrari následovat také jeho závodní inženýr Rob Smedley.

Stáj z Maranella ale tvrdí, že s Massou nadále počítá a chce jej ve zbytku letošní sezóny plně podpořit.

"Nevím, co víc dělat než to, co už jsem povídal," řekl šéf týmu Ferrari Stefano Domenicali. "Myslím, že nyní je důležité udržet jej klidného a soustředěného. Ví, že tým stojí zcela za ním, o tom není pochyb.

Tohle je součástí hry, je to součástí sportu, součástí tlaku od okolí. Co ale potřebujeme, je zůstat mu nablízku a on je psychicky velice silný.

On je tím prvním, kdo v posledních závodech ukáže, kým je, jaká je jeho skutečná hodnota, a tu my známe."