Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Na filmová plátna míří nový dokument o Ayrtonu Sennovi

Na filmová plátna míří nový dokument o Ayrtonu Sennovi

Jeho postupné uvádění by mělo korespondovat s příslušnými závody.

Nový dokumentární film o Ayrtonu Sennovi je připraven na svou celosvětovou premiéru. Má za sebou totiž úspěšné představení v Japonsku a také v domovině legendárního závodníka - v Brazílii.

Jelikož se tyto premiéry setkaly s obrovským úspěchem, je jasné, že snímek je nyní připraven pro širokou distribuci.

Producenti mají v plánu představovat tento film v zemích, které budou hostit velké ceny Formule 1, v termínech korespondujících s jejich závody. Znamená to tedy, že do Evropy by se tento dokument měl dostat v polovině příštího roku.

Jeden z producentů filmu o Sennovi, James Gay-Rees, v Brazílii řekl: "Čeká ho široká distribuce. Dobrou zprávou je, že si v Japonsku vede velice dobře, nad očekávání společnosti Universal, což je velmi povzbudivé.

Takové věci nepředstavují často, takže pokud si vede dobře v Japonsku a vede si dobře tady (v Brazílii), pak snad i ostatní velké oblasti, které se na něj opravdu těší, se dočkají při svých velkých cenách, protože jak se zdá, tahle strategie funguje."

Kvalitu dokumentu o Sennovi dokládají nejen pozitivní ohlasy širokého publika, ale také lidí, kteří legendárního Brazilce dobře znali.

Jelikož Senna strávil většinu své úspěšné kariéry u McLarenu, jedním z těchto lidí je například bývalý šéf této stáje - Ron Dennis.

"Ayrton získal všechny své tituly a téměř všechna svá vítězství pro McLaren, takže McLaren přirozeně zaujímá velice významné místo v Sennově příběhu a tím pádem, logicky, také ve filmu o Sennovi," řekl Dennis, kterého film doslova dojal.

"Několikrát se mnou kvůli tomu filmu dělali rozhovor a teď jsem ho viděl v konečné podobě. Říct, že jsem si ho užil, by bylo otřelé a nevhodné. Je to emocionální příběh a já jsem si jistý, že se proto drtivé většiny diváků emocionálně dotkne, až ho uvidí na stříbrném plátně.

Ale nejdůležitější otázkou je: je ten film věrohodnou a odpovídající poctou tomuto muži? A odpověď podle mého názoru zní: ano, je."

Bruno Senna, synovec Ayrtona, byl také přítomen na brazilské premiéře a řekl, že je filmem nadšený.

"Ten film je úžasný," řekl Senna. "Připomnělo mi to tolik věcí, které se časem otupily. Je to pro mě velice jedinečné, myslím, že pro každého, kdo je závodníkem, to bude docela jedinečné, kdokoliv byl Ayrtonovým fanouškem. Lidé, kteří Ayrtona neznali, si díky tomu budou moci udělat celkem dobrý obrázek o tom, jaký Ayrton byl.

Není to film o závodění jako takovém, je to film o Ayrtonově životě, významu toho, co ve svém životě dělal. Je to velice speciální a rozhodně mi to vrátilo spoustu vzpomínek, dobrých vzpomínek, ale samozřejmě také smutných vzpomínek."