Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull si s předstihem zajistil titul v Poháru konstruktérů

Red Bull si s předstihem zajistil titul v Poháru konstruktérů

O vítězi mezi jezdci se ale rozhodne až při VC Abú Zabí.

Tým Red Bull Racing si ještě před posledním závodem v Abú Zabí zajistil i díky dvojitému vítězství ve Velké ceně Brazílie titul v Poháru konstruktérů.

Ačkoliv o titulu mistra světa mezi jezdci se rozhodne až za týden při posledním závodě sezóny, Sebastian Vettel a Mark Webber zajistili týmu titul v Poháru konstruktérů už nyní. Tým McLaren, jejich největší rival, totiž nedokázal nasbírat potřebné množství bodů a znamená to tedy, že při posledním závodě už nemůže být Red Bull poražen.

Titul týmu Red Bull Racing přišel po sezóně, ve které nebylo pochyb o tom, že jeho jezdci mají k dispozici nejlepší auto. Sebastian Vettel s Markem Webberem získali čtrnáct z osmnácti možných pole position, přičemž sedm z nich dokázali proměnit ve vítězství.

Šéf týmu Christian Horner před víkendem na Interlagosu řekl, že ačkoliv Pohár konstruktérů není tak prestižní, jako šampionát jezdců, pro jeho tým byl vždy významným.

"Pro tým je to Pohár konstruktérů, kde se poměřuje se svými protivníky z boxové uličky," řekl. "Z pohledu týmu je Pohár konstruktérů ten, který je blíže srdcím lidí.

Pro veřejnost je to jezdecký titul, k čemu se váže největší prestiž. V rámci týmu mají oba v různých ohledech stejnou cenu."