Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ruská Marussia koupila většinový podíl ve Virginu Racingu

Ruská Marussia koupila většinový podíl ve Virginu Racingu

Tým se v následující sezóny přejmenuje na Marrusia Virgin Racing.

Virgin Racing si zajistil budoucnost prodejem většinového podílu do rukou současného partnera týmu a ruského výrobce sportovních vozů, společnosti Marussia Motors.

Následkem toho tým od příští sezóny změní své jméno na Marussia Virgin Racing. Samotný Virgin však tvrdí, že tato operace nabude mít nijak významný vliv na organizační strukturu stáje.

"Po celou dobu bylo zřejmé, že náš první rok ve Formuli 1 bude obtížný - navíc při startu uprostřed světové hospodářské recese," řekl zakladatel týmu Richard Branson.

"Virgin je potěšen, že si zabezpečil partnera, který sdílí naši vizi a ducha pro závodění, a těšíme se na vzájemnou spolupráci s cílem posunout tým vzhůru startovním roštem."

Šéf týmu John Booth řekl, že dohoda s Marussií je pro stáj důležitá a zabezpečuje pevný finanční základ pro další postup vpřed.

"Je to impozantní," řekl Booth. "Sice jsme byli zabezpečeni, ale dovoluje nám to býti o kus ambicióznější v našich plánech. Co se týče technické stránky, na cestě je spousta skvělých věcí. Nestane se tak okamžitě, ale pomůže nám to v letech následujících."

Výkonný ředitel Virginu Graeme Lowdon dodal: "Toto oznámení posiluje naši pozici na startovním roštu Formule 1 a je dokladem tvrdé práce a obětování od každého jednotlivého člena našeho týmu."