Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel a Webber mohou jít v Abú Zabí naplno do boje

Vettel a Webber mohou jít v Abú Zabí naplno do boje

Tým nechce ve finále sezóny zasahovat do jejich jízd.

Jezdci týmu Red Bull Racing, Sebastian Vettel a Mark Webber, mají povoleno jít v závěrečném závodě letošní sezóny v Abú Zabí naplno do boje. Tým totiž nechce zasahovat do jejich jízd a požívat týmovou režii.

Přestože v čele šampionátu je nyní Fernando Alonso z Ferrari, oba piloti Red Bullu jsou stále ve hře o titul a právě proto tým nechce jednoho z nich žádat o to, aby se svých nadějí vzdal a pomohl svému týmovému kolegovi.

"Naší prioritou je vážně do toho jít, oba naši jezdci totiž nemají co ztratit," řekl Christian Horner, šéf týmu. "Z pohledu týmu, už máme v kapse týmový titul a bylo by fantastické jet odtud domů také s titulem mezi jezdci.

Pro nás není důležité, který z jezdců vyhraje. Bylo by skvělé, kdyby vyhrál jezdec Red Bullu, oba by totiž byli zasloužilými šampiony. My do toho zkrátka dáme všechno a uvidíme, jak se to vyvine.

Ve chvíli, kdy oba jedou o titul, by podle mě nemělo smysl říkat jim, aby spolu nezávodili, což bychom neudělali. Oni samozřejmě vědí, že aby skončili první, musí především dojet. Oni musí dojet, protože Fernando zatím získal víc bodů než oni, ale nakonec budou závodit mezi sebou."

Obecně se očekává, že pokud Sebastian Vettel nebude v pozici dostatečné na vítězství, ale mohl by k titulu pomoci Marku Webberovi, byl by ochoten mu své místo přepustit. Vettel se k této záležitosti ale zatím staví vyhýbavě, nechce ji potvrdit, ani vyvrátit.

Podobně zatím vystupuje také Horner, který pouze řekl, že Němec ví, co má dělat, aby zajistil, že titul získá jezdec Red Bullu.

"Co se šampionátu týče, máme dva jezdce, kteří jej mohou vyhrát. Mark je v lepší pozici než Seb, ale oba jdou do závodu s reálnou šancí být schopen vyhrát.

Tak jako po celý rok je i o tomto víkendu budeme absolutně shodně podporovat. Jejich cílem je samozřejmě vyhrát závod.

Nemůžeme ovládat to, co budou dělat naši soupeři, ale cílem těch našich je vyhrát. Pokud toho jeden z nich nakonec nebude schopen a bude moct pomoci tomu druhému a volba bude na něm, čekal bych, že si oba jezdci uvědomí, že závodí za skvělý tým a jsou velkými týmovými hráči. Nemám nejmenších pochyb o tom, že by udělali to správné, aby pomohli svému týmovému kolegovi."