Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Josef Král bude testovat za Hispanii Racing

Josef Král bude testovat za Hispanii Racing

Největší česká formulová naděje poprvé nakoukne do světa F1.

Josef Král, český závodník působící v sérii GP2, usedne při nováčkovských testech v Abu Zabí do monopostu HRT. O vůz se ve středu podělí s další pilotem GP2, Davidem Valsecchim. Již dříve HRT oznámilo, že v úterý nasadí do svého monopostu šampiona GP2 Pastora Maldonada.

Král, který po těžké nehodě ve Valencii přišel o polovinu své debutové sezóny v nejvyšší juniorské kategorii, se na závěrečný podnik dokázal vrátil a získal v Abu Zabí své první mistrovské body za tým Super Nova. Nyní dostane svou první šanci za volantem Formule 1.

"Je to pro mě splněný sen, ve středu budu řídit monopost Formule 1," řekl Král. "Testování za Hispanii je pro mě dalším velkým krokem. Po letošní těžké nehodě ve Valencii jsem si musel udělat přestávku na nějaké čtyři měsíce a byl jsem velmi šťastný, když jsem se opět dostal do vozu při posledním závodě.

Jsem velmi vděčný, že jsem dostal tuto příležitost zajet si svá první kola v monopostu F1, jsem opravdu nadšený."

Šéf týmu HRT Colin Kolles dodal: "Kariéru Josefa Krále sledujeme již mnoho let a stále hledáme mladé a talentované jezdce. Po Josefově nehodě ve Valencii se skvěle vrátil v Abu Zabí a vkládáme velké naděje do jeho výkonnosti.

Davide Valsecchi je jedním z mladých a talentovaných pilotů a je současným šampionem GP2 Asia. Těšíme se na jeho další vývoj ve voze Formule 1 a jsme šťastni, že můžeme dát Davidemu a Josefovi příležitost usednout do monopostu F1.

Jsme hrdi, že můžeme mít ve svém voze dva šampiony GP2, Pastora Maldonada a Davida Valsecchiho."