Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Josefa Krále v jízdě limitovala jeho výška, testování si ale užil

Josefa Krále v jízdě limitovala jeho výška, testování si ale   užil

Spolu s ním testoval vůz HRT Ital Davide Valsecchi.

Včerejší den začínal velkým "D" pro českého závodníka Josefa Krále, který se poprvé svezl s vozem Formule 1. Tým Hispania Racing mu dal totiž šanci zúčastnit se za volantem jeho vozu nováčkovského testu v Abú Zabí.

Spolu s ním se u HRT včera objevil také Davide Valsecchi, šampion GP2 Asia 2009/2010 a vítěz posledního závodu hlavní sezóny GP2 právě na okruhu Yas Marina.

"Jsem za to velmi vděčný," řekl včera Král. "Auto bylo skvělé a dnešních 61 kol jsem si opravdu užil. První kola byla trochu obtížná, postupně jsem si na řízení více a více zvykal a byl jsem schopen jezdit rychleji.

Bohužel jsem nemohl v autě sedět správně, jelikož jsem vyšší, než závodní jezdci týmu, takže moje hlava byla výš a řízení bylo obtížnější. Byl to pro mě to ale úspěšný den a doufám, že ještě v budoucnu do vozu Formule 1 usednu."


Se svou první zkušeností s vozem Formule 1 byl spokojen i Valsecchi.

"Dnešní první jízda s Formulí 1 byla momentem, který si po zbytek života budu pamatovat," řekl.

"Když jsem se po tak dlouhém čekání na tento moment dostal do auta, koncentroval jsem na to, abych získal co nejvíce zkušeností a proto jsem to bral klidně.

Nedokázal jsem ve svém nejrychlejším kole zajet ideálně všechny sektory, jinak by to mohlo být ještě lepší. S výsledkem jsem ale spokojen. Musel jsem si zvyknout na měkčí směs pneumatik a nedokázal jsem ji pořádně využít, ale kdybych měl více času na nastavení vozu a více zkušeností s touto směsí pneumatik, myslím si, že bych mohl být ještě rychlejší.

Chtěl bych poděkovat týmu, že mi dal tuto neuvěřitelnou a jedinečnou příležitost odjet 32 kol a proměnit svůj sen ve skutečnost."