Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Josef Král pojede v mistrovském týmu Addax!

Josef Král pojede v mistrovském týmu Addax!

Český závodník může letos zaútočit na titul v GP2.

Josef Král nastupuje do své třetí sezóny GP2 s optimistickými předpoklady, získal totiž angažmá u předního týmu Barwa Addax Team.

Král, který v GP2 vystřídal stáje Super Nova a Arden, letos usedne do monopostu druhého nejúspěšnějšího týmu startovního pole co do počtu týmových titulů. Skrze Addax (resp. dříve Campos) přitom do Formule 1 prošli například Vitalij Petrov, Lucas di Grassi, Sergio Perez, Romain Grosjean či Charles Pic.

Partnerem jedenadvacetiletého Krále bude Venezuelan Johnny Cecotto jr., který dříve závodil pro týmy Ocean Racing Technology a Trident Racing.

"Jsem velice šťastný, že jsem dostal možnost závodit za jeden z nejúspěšnějších týmů v historii GP2," řekl ke svému angažmá Král. "Motivuje mě to pracovat ještě tvrději a být na konci roku na vrcholu!

Jsem rád, že Barwa Addax Team věří v mé schopnosti a těším se na tuto sezónu! Rád bych také využil této příležitosti a poděkoval všem lidem, kteří mi pomohli v tom, aby se tohle mohlo uskutečnit."

Šéf týmu Addax Alejandro Agag dodal: "Josef Král je ideálním partnerem pro týmového kolegu Johnnyho Cecotta, protože, přestože jsou oba velice mladí, mají se sérií GP2 důležité zkušenosti, jelikož na této úrovni závodili už přes dvě sezóny, což je zcela nezbytné, pokud chcete mít nějaké naděje na boj o titul.

Tahle zdravá konkurence mezi oběma našimi jezdci nám také pomáhá být opět na seznamu kandidátů na týmový titul a pro následující sezónu zaručuje fanouškům dobrou zábavu.

Oběma jezdcům poskytneme všechny potřebné prostředky a zkušenosti pro boj o ty nejdůležitější cíle a zároveň těmto mladým jezdcům dáme šanci ukázat světu, že jsou to špičkoví závodníci."

Král se už v minulosti v barvách týmu Addax objevil při testech, v Abú Zabí po sezóně 2010 a po skončení loňského ročníku v Barceloně.

Letošní ročník GP2 bude v mnohém přelomový, došlo totiž ke sloučení hlavní a asijské série, sezóna tak bude mít rekordních 12 podniků, první z nich už v rámci Velké ceny Malajsie, druhého závodu letošní sezóny Formule 1. Finále se potom pojede v ulicích Singapuru na konci září.