Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Luca Badoer končí v roli testovacího jezdce Ferrari

Luca Badoer končí v roli testovacího jezdce Ferrari

Ital po třinácti letech u stáje z Maranella odchází do důchodu.

Luca Badoer končí své třináctileté působení v týmu Ferrari na postu testovacího jezdce. Na jeho počest mu stáj připravila svezení s monpostem F60 z roku 2009 při dnešní Bologna Motor Show.

Ital dnes s monopostem, ve kterém absolvoval poslední dvě velké ceny své kariéry, kromě jízd na trati absolvoval také zastávku v boxech.

Bývalý šampion Formule 3000 přišel k Ferrari v roce 1998. Ze začátku paralelně působil také v týmu Minardi, pro který závodil, než se začal věnovat pouze spolupráci se stájí z Maranella.

Badoer pak v loňském roce dostal šanci znovu se vrátit přímo do velkých cen, když se Felipe Massa zranil při kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska. Jenže desetiletá pauza od posledního závodu a také zákaz testování během sezóny se na Italových výkonech podepsaly, po dvou závodech ve Valencii a ve Spa byl proto nahrazen Giancarlem Fisichellou.

Devětatřicetiletý Badoer tak nakonec zarovnal počet svých startů ve velkých cenách na padesát, přičemž jeho nejlepším výsledkem bylo v jeho debutové sezóně 1993 sedmé místo v Imole v barvách týmu Scuderia Italia.