Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Badoer by se rád dostal do druhé části kvalifikace

Badoer by se rád dostal do druhé části kvalifikace

Za dnešní špatný výsledek prý může nedostatek jízdy na suchu.

Luca Badoer se zaměřuje na to, aby se dostal do druhé částí kvalifikace na Velkou cenu Belgie navzdory tomu, že v pátečních trénincích skončil hluboko v jezdeckém poli.

Jezdec Ferrari se ve svém druhém závodě stále zlepšuje, přesto zůstává nejpomalejším z celého pole a na svého týmového kolegu Kimiho Räikkönena ztrácí téměř dvě vteřiny.

Navzdory výkonnosti je Badoer povzbuzen pokroky, které udělal a doufá, že pro něj kvalifikace neskončí hned v její první části.

"Mým cílem je projít přes první část kvalifikace a potom uvidíme, co přinese závod."

Podle Badoera byla jeho výkonnost trochu zkreslena skutečností, že přišel o jízdy na suché trati kvůli dešti, který narušil první trénink.

"Dnešní ranní trénink byl deštivý a to pro mě bylo velmi dobré, protože jsem se na vodě znovu začal cítit dobře." řekl. "Byl jsem dost rychlý. Znamenalo to ale, že jsem ztratil hodinu a půl z tří hodin tréninku, takže mým maximem za jeden a půl hodiny byl tento výsledek.

Samozřejmě se to každým kolem zlepšovalo a stále se teprve zlepšuji. Potřebuji více jezdit. Zítra je tu další hodina pro volný trénink, můžu změnit na svém voze nastavení a uvidím, kde v porovnání s Kimim ztrácím, takže si myslím, že zítra ráno můžeme zase něco víc získat."