Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Montezemolo: Marchionne žárlí na minulost Ferrari

Montezemolo: Marchionne žárlí na minulost Ferrari

Kdy konečně získá titul?

Luca di Montezemolo byl pozván na slavnostní otevření nové expozice Michaela Schumachera v Kolíně nad Rýnem. Italský manažer šéfoval automobilce Ferrari v době, kdy v Maranellu vznikaly vozy, s nimiž Schumacher získal pět ze svých sedmi mistrovských titulů. Když přišla řeč na minulost, Montezemolo si neodpustil pár štiplavých poznámek na adresu současného prezidenta Ferrari.

Připomeňme, že Sergio Marchionne z pozice generálního ředitele Fiatu podepsal Montezemolovu výpověď, na jeho místo dosadil sám sebe a sedíc na dvou židlích najednou zorganizoval odloučení Ferrari od Fiatu. Samostatný výrobce luxusních sporťáků potřebuje mistrovské tituly ještě více než předtím, ale další vítězná éra ne a ne začít.

"Je mi líto, když vidím, jak strašně Marchionne žárlí na minulost. Mohou z toho být problémy, protože pokud žárlíte na minulost, tak v hlavě něco nemáte v pořádku. Jsem pyšný na to, co jsme dokázali s Michaelem, Rossem (Brawnem), (Jeanem) Todtem… Ale Ferrari stále žije a já doufám, že je opět připraveno vyhrát, protože potřebuje vyhrávat a Ferrari je důležité i pro celou F1. Měl jsem to štěstí vyhrávat s Nikim (Laudou), s Michaelem, s Kimim (Räikkönenem), dohromady 19 mistrovských titulů. To stačí," pochlubil se Montezemolo, jenž ve Ferrari začínal v 70. letech jako asistent Enza Ferrariho a přes posty manažera Scuderie a šéfa všech závodních aktivit Fiatu se na počátku 90. let dostal do čela Ferrari, z něhož ho až v roce 2014 sesadil Marchionne.

Pokud ale Sebastian Vettel letos získá titul, bude to částečně jeho zásluha, protože on ho přijal do Ferrari: "Často myslívám na Michaela, každý závodní víkend. Hodně Vettela podporoval a když jsem Sebastiana angažoval, Michaela to určitě potěšilo. Pár let předtím mi řekl, že Vettel by mohl být ten pravý pro Ferrari."