Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alonso zůstane ve Ferrari, jeho plat se nemění

Alonso zůstane ve Ferrari, jeho plat se nemění

Prezident Ferrari popřel, že by Španěl požadoval zvýšení platu.

"Máme štěstí, že pro nás závodí dva velcí šampióni, kteří spolu s týmem pracují na návratu k vítězstvím", napsal Luca di Montezemolo pro webovou stránku Ferrari. "Samozřejmě, i toto léto se šíří různé nepodložené drby. Některé zpochybňují Alonsovu smlouvu, jiné se týkají platů jezdců, ale všechno jsou to nesmysly, které asi mají na svědomí velká letní horka."

Prezident Ferrari takto zareagoval na šířící se zvěsti o ultimátu, které mělo údajně Ferrari dostat od svého španělského jezdce. Alonso podle neznámých zdrojů požadoval zvýšení svého platu na 50 milionů dolarů ročně, jinak prý podepíše smlouvu s McLarenem. Není pravděpodobné, že by se zvěsti zakládaly na pravdě, neboť Alonso má s Ferrari podepsanou smlouvu, platnou ještě nejbližší 2 sezóny.

"Naši jezdci si nyní potřebují odpočinout, aby se mohli vrátit ve špičkové formě. Sezóna ještě zdaleka nekončí, takže potřebují nabrat hodně sil. Rád bych ještě pogratuloval Kimimu, který se brzy stane otcem."

Během letní přestávky musí týmy F1 minimálně na dva týdny zavřít své továrny a dopřát zaměstnancům zasloužené dovolené. Montezemolo ani Marco Mattiacci, nový šéf Scuderie, si však odpočinek nemohou dovolit a nadále připravují změny v organizační struktuře Ferrari.

"Děláme velké organizační změny, potřebujeme změnit náš přístup i kulturu. Udělali jsme důležitá rozhodnutí a dosáhli pokroku, i když na našich výsledcích se většina odvedené práce ještě nemohla projevit."