Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Montezemolo reaguje na kritiku

Montezemolo reaguje na kritiku

Marchionneho slova považuje za provokaci.

Luca di Montezemolo v září oznámil, že se vzdává postu prezidenta Ferrari a Maranello opouští. Jeho odchod po 23 letech šéfování nebyl dobrovolný, Sergio Marchionne ho nahradil kvůli špatným výsledkům v uplynulé sezoně, dlouhému období bez titulu i kvůli přípravám rozdělení Ferrari a Fiatu.

Scuderia letos poprvé od roku 1993 nedokázala vyhrát ani jeden závod a na stupních vítězů se objevila pouze dvakrát. Marchionne, generální ředitel Fiat Chrysler Automobiles, během předvánočního setkání s novináři řekl, že Ferrari nyní platí za chybná rozhodnutí posledních let a proto nějaký čas potrvá, než bude opět vyhrávat. Kritika byla samozřejmě namířená na Montezemola a jím vybraných šéfů Scuderie - Stefana Domenicaliho a Marca Mattiacciho.

"Nechci na to reagovat, protože miluji Ferrari a kvůli lidem, kteří ve Ferrari pracují, pracovali a vyhráli několik velkých bojů na okruzích i na trhu," řekl Montezemolo agentuře ANSA. "V posledních týdnech jsem slyšel opakovaná, bezdůvodná a občas i nepodložená obvinění, ale nechci se nechat vyprovokovat. Sportovní úspěchy, početnější než úspěchy kteréhokoliv jiného týmu, síla a celosvětová prestiž značky a finanční výsledky, které byly zásadní pro celou skupinu FCA a také skutečnost, že tento rok je nejlepším v historii společnosti, mluví samy za sebe."

Luca di Montezemolo se po odchodu z Ferrari stal šéfem italských aerolinií Alitalia a před pár dny se vrátil i do představenstva společnosti spravující komerční záležitosti F1.