Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Luca di Montezemolo: Ferrari mělo štěstí

Luca di Montezemolo: Ferrari mělo štěstí

Vettel je skvělý a levnější než Alonso.

Bývalý prezident Ferrari je přesvědčen, že za letošními pódiovými umístěními je šťastná náhoda v podobě zakopnutí ostatních týmů. Fanoušci Scuderie Ferrari si přitom letos užívají její návrat na výsluní. V prvních čtyřech závodech sezóny nasbírala 107 bodů, což je téměř polovina jejího zisku za celou loňskou sezonu a pódiová umístění korunovalo vítězství ve Velké ceně Malajsie.

"Pokud mám být upřímný, myslím si, že měli trochu štěstí. S výjimkou Mercedesu letos nemají žádného soupeře," cituje Lucu di Montezemola La Repubblica.

"Williams se vůbec nezlepšil a Red Bull se zhroutil. Vím, že (Dietrich) Mateschitz uvažuje o prodeji - našemu společnému příteli řekl, že buď přesvědčí Audi, nebo odejde. A McLaren je v krizi… Zkrátka, Ferrari má pódium v kapse už když se postaví na start. Ale štěstí je bezcenné pokud jej nedokážete využít."

Ferrari je momentálně rádo, že si zajistilo služby Sebastiana Vettela. Jako první prý najmutí svého krajana navrhl Michael Schumacher, který v červeném overalu získal pět titulů mistra světa.

"Řekl mi: "Pro vás je správnou volbou Seb." Domenicali ho chtěl získat za každou cenu a dovedl jej do mého domu v Boloni. Přijel se švýcarskou čokoládou… Tehdy už byl mistrem světa."

Montezemolo dále řekl, že Marchionne si všiml "Alonsovu pochmurnou náladu a nevrlost a to, jak byl vůči týmu skeptický", takže se rozhodli udělat změnu.

"Vettel určitě bere míň peněz, než požadoval Alonso za prodloužení (smlouvy s Ferrari). Pak už byl velmi nápomocný Arrivabene, velká osobnost, která do týmu vnesla novou, lepší a pozitivnější náladu."