Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Luca di Montezemolo odchází z Ferrari

Luca di Montezemolo odchází z Ferrari

Ital rezignoval a společnost opouští.

Po několika dnech spekulací oznámil Luca di Montezemolo svůj odchod z postu prezidenta Ferrari. Učinil tak prostřednictvím tiskového prohlášení:

"Ferrari bude hrát významnou roli při vstupu FCA Group (Fiat Chrysler Automobiles) na Wall Street. Tím se začne nová, odlišná fáze a cítím, že na jejím čele by měl stát generální ředitel celé skupiny.

Toto je konec jedné éry a tak jsem se rozhodl opustit svou pozici předsedy. Bylo to 23 nádherných a nezapomenutelných let, a to nepočítám ty, které jsem v sedmdesátých letech strávil po boku Enza Ferrariho.

Moje díky patří v první řadě výjimečným ženám a mužům v továrně Ferrari, kancelářích, závodních tratích a obchodech po celém světě. Díky nim společnost neuvěřitelně vyrostla, postarali se o spoustu nezapomenutelných vítězství a udělali z ní jednu z nejsilnějších značek na světě.

Loučím se a zároveň děkuji všem naším technickým a obchodním partnerům, naším prodejcům po celém světě a hlavně naším klientům a sběratelům, jejichž vášeň sdílím celým svým srdcem.

Mé myšlenky nyní ale patří především našim fanouškům, kteří nás vždy nadšeně podporovali a to zejména tehdy, když Scuderia zažívala své nejtěžší chvíle.

Ferrari je nejúžasnější společnost na světě. Bylo velkým privilegiem a ctí být jejím lídrem. Roky jsem jí věnoval všechno své nadšení a odhodlání a spolu s mojí rodinou byla a nadále zůstává nejdůležitější věcí mého života.

Akcionářům a obzvláště Pieru Ferrarimu, který stál vždy při mně, jakož i všem ve společnosti přeji mnoho let úspěchů. Ferrari si je zaslouží."

Montezemolo stál v čele Ferrari od roku 1991, do Scuderie najal Jeana Todta i jejího současného šéfa Marca Mattiacciho apod jeho vedením získali jezdci Ferrari 6 titulů mistra světa a tým vyhrál 8 pohárů konstruktérů.