Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Exkluzivní výstava o Schumacherovi

Exkluzivní výstava o Schumacherovi

Velká expozice v Kolíně nad Rýnem

V Kolíně nad Rýnem byla dnes otevřena výstava Michael Schumacher Private Collection. Na ploše více než 1000 metrů čtverečních je prezentována podstatná část soukromé sbírky sedminásobného mistra světa, dokumentující celou jeho kariéru – od první motokáry až po závěr kariéry ve službách Mercedesu.

Přehlídka je umístěna v prostorách nového Motorworldu Köln-Rheinland na historickém letišti Butzweilerhof. Vstup je zdarma.

Domnívám se, že to bude velký magnet pro všechny návštěvníky,“ uvedla dlouholetá Schumacherova manažerka Sabine Kehmová. „Nemůže se to konat na žádném jiném místě než zde, pár kilometrů od Michaelova rodiště Kerpenu. Tady všechno dýchá láskou k automobilům. Rodina chce tímto způsobem poděkovat fanouškům za jejich trvalou přízeň. On sám byl šťastný, když mohl lidem přinášet radost.

Obdivovat lze, kromě jiných artefaktů, 16 aut, 50 trofejí a 25 přileb. Chybějí jen sportovní prototypy z počátku 90. let a vůbec poslední Michaelův monopost – Mercedes W03 z roku 2012. O jeho zapůjčení se intenzivně jedná. „Bylo by moc nápadné, kdyby tu scházel,“ je přesvědčena Kehmová.