Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nový vůz Red Bullu stále připravován pro první test

Nový vůz Red Bullu stále připravován pro první test

Obhájci titulu chtějí začít co nejdříve kvůli novým pneumatikám.

Red Bull Racing stále pilně pracuje na přípravě svého RB7, chce jej totiž nasadit už do prvních předsezónních testů ve Valencii, aby ho mohlo co nejdříve začít adaptovat na nové pneumatiky Pirelli.

Zatímco jeho rival v boji o titul, tým McLaren, ale i řada dalších, vyjedou k prvním testům se starými vozy, Red Bull se chce držet svého původního plánu a svůj nový monopost nasadit hned od začátku.

Šéf týmu Christian Horner Autosportu prozradil: "Jedeme podle plánu na první test. Bude velice těsné stihnout tam být a být připraven včas, ale je to náš cíl. Své plány a detaily ohledně představení nového vozu potvrdíme brzy."

Red Bull byl v minulých letech jedním z těch, kdo první předsezónní test roku vynechával, aby získal více času na práci v aerodynamickém tunelu. Například loňský RB6 nevyjel k prvním testu ve Valencii.

Letos by tomu ale mělo být jinak. Tým se totiž zaměřuje na poznání nových pneumatik Pirelli s vozem aktuální specifikace.

Motoristický poradce Red Bullu Helmut Marko naznačil, že vůz by měl dokonce vyjet rovnou do testu, aniž by byl předem představován.

"Zahájíme zimní testování bez formálního představení, ale máme v plánu používat RB7 hned od začátku ve Valencii," řekl. "Bude to velice těšné, s novým vozem ale stále pokračujeme podle plánu."