Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Team Lotus představil svůj vůz monopost pro rok 2011

Team Lotus představil svůj vůz monopost pro rok 2011

T128 se vyznačuje agresivnějším přístupem než jeho předchůdce.

Team Lotus v pondělí ráno odhalil svůj monopost pro sezónu 2011 s označením T128. Ten se vyznačuje mnohem agresivnějším designem než jeho loňský předchůdce a tým si od něj slibuje posun do středu pole a boj o mistrovské body.

Dle Lotusu byl loňský model příliš konzervativní vlivem omezeného časového rámce pro přípravu týmu do sezóny 2010. Práce na vývoji T127 tak tým ukončil relativně brzy a soustředil své síly na současný T128, který ukazuje mnohem modernější přístup. Je osazen agregátem Renault V8 a převodovkou a hydraulickými systémy Red Bullu.

Technický šéf týmu Mike Gascoyne je přesvědčen, že tým s T128 dosáhl všeho, co v měl v plánu.

"Myslím, že v zásadě tento vůz vypadá jako vůz ze špičky a to v každé oblasti," řekl Gascoyne. "Jasně jsme řekli, že chceme vyzvat zavedené týmy, a myslím, že je to naprosto dosažitelné."

Podle šéfa týmu Tonyho Fernandese byla útěcha zaměřit se po nekonečných sporech o jméno Lotus na nový vůz.

"Dělo se toho příliš mnoho mimo trať, je skvělé, že se můžeme opět bavit o závodění," řekl Fernandes.

"Představení T128 je velkým krokem vpřed pro Team Lotus a chci poděkovat celému týmu za všechnu tvrdou práci, kterou již do T128 dali, a chci poděkovat Renaultu a Red Bull Technology za jejich senzační podporu při  uskutečňování tohoto kroku a za jejich skvělé partnerství."

Nové T128 vynechá první den testů na trati ve Valencii, které vypuknou již zítra. Nicméně, na trati se poprvé představí již v den následující, ve středu 2. února.