Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Williams chce letos snížit ztrátu na špičku

Williams chce letos snížit ztrátu na špičku

"Jako tým jsme ambiciózní jako vždycky."

Williams doufá, že jeho FW33 mu pomůže udělat důležitý krok směrem ke špičce startovního pole a vrátit se tam, kam tým před časem patřil.

Stáj z Grove loni obsadila šesté místo v Poháru konstruktérů, což je její nejlepší výsledek od roku 2007. Jeho jezdci se však ani jednou neprosadili na stupně vítězů.

Šéf týmu Frank Williams si je vědom faktu, že dosáhnout tohoto cíle nebude snadné, ale trvá na tom, že Williams je ambiciózní jako vždy.

"Naší ambicí je dostat se zpátky na špičku startovního pole," řekl Williams. "Víme, že to nebude snadné, ale doufáme, že tento vůz nás dostane lídrům blíž, než jsme byli v roce 2010. Jako tým jsme teď ambiciózní tak, jak jsme vždy byli."

Technický ředitel týmu Sam Michael dodal, že věří v konkurenceschopnost nového vozu, ačkoliv přiznal, že je příliš brzy na to cokoliv předpokládat.

"Dokud nezačnete testovat, nikdy si nejste jistí, jak si povedete proti konkurenci, ale my jsme optimističtí," řekl.

"Myslíme si, že tohle je dobré auto, ale lepší celkový obrázek budeme mít za pár týdnů.

Navrhování letošního vozu probíhalo docela hladce. Zlepšili jsme způsob své práce tím, že jsme posílili komunikaci mezi mechanickým a aerodynamickým oddělením a to zlepšilo naše rozhodovací procesy. Umožnilo nám to zvýšit čas na optimalizaci, který se stráví s každou částí vozu."

Williams dnes zahájil předsezónní testy s aktuálním vozem v přechodném zbarvení, pro první závod sezóny v Bahrajnu však plánuje nasazení nových komponent.