Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kubica už by mohl podstoupit pouze jednu operaci

Kubica už by mohl podstoupit pouze jednu operaci

Lékaři zvažují, že by program dvou zákroků provedli najednou.

Robert Kubica má před sebou možná už jen jednu operaci. Lékaři totiž zvažují, že by dva plánované zákroky sloučili do jediného a ušetřili tak Poláka jednomu pobytu na operačním sále. Rozhodnutí však bude záviset na jeho aktuálním zdravotním stavu.

Kubica v neděli podstoupil dlouhou a složitou operaci ruky, kterou si vážně poranil při své havárii v italské rally. Nadále však potřebuje zákrok na opravu nohy, paže a lokte.

Dr. Francesco Lanza, šéf traumatologického a ortopedického oddělení v nemocnici Santa Corona, kde je Kubica ošetřován, dnes potvrdit, že namísto dvou plánovaných operací, které měly proběhout zítra a v pondělí, bude možná program obou zákroků zvládnut najednou.

"Zítra podstoupí operaci toho, co ještě zbývá, to znamená paže, lokte a také nohy, kosti hlezenní, kde je třeba udělat malý spoj těch dalších zlomenin, které utrpěl," řekl Lanza v rozhovoru pro IVG.it.

Ke spojení dvou operací do jedné Lanza řekl: "Ano, přemýšleli jsme o tom, že bychom ty zákroky provedli najednou. Přikláníme se k tomu. Ale bude to samozřejmě záležet na pacientově celkovém stavu, protože zítřejší zákrok bude dlouhý, máme tam kost hlezenní, kost pažní, krček kosti pažní, zřejmě budeme muset vložit nějaký kostní materiál, takže už půjde o komplexní operaci.

Navíc tam máme loket, takže pokud to bude možné, budeme chtít zvládnout všechno najednou. Doba té operace bude bezpochyby dlouhá, budeme potřebovat šest až sedm hodin."

Zatímco Kubica stále bojuje o své zdraví v italské nemocnici, ve španělském Jerezu pokračují předsezónní testy Formule 1. Týmy však na Poláka rozhodně nezapomněly a na svých monopostech vozí nápis "Szybkiego powrotu do zdrowia Robert", tedy polsky "Brzy se uzdrav, Roberte".