Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Problémy při testech nebyly zavážné, zní od Williamsu

Problémy při testech nebyly zavážné, zní od Williamsu

Série technických poruch bude podle týmu snadno napravitelná.

Technický ředitel Williamsu Sam Michael nepřikládá sérii technických poruch, se kterými se v dosavadních předsezónních testech musel britský tým potýkat, příliš váhy a věří, že všechny problémy budou snadno vyřešitelné.

Pastor Maldonado zvládl během čtvrtka a pátku najet pouze 52 kol vlivem poruchy ovladače zadního křídla, poruchy systému KERS a následné havárii mladého pilota.

Jeho týmový kolega Rubens Barrichello naproti tomu v posledních dvou dnech najel přes 200 kol a stanovil nejrychlejší čas celého týdne. Avšak ani jeho jízda se neobešla bez problémů - v sobotu ve voze opět selhal systém KERS a v neděli zůstal stát Brazilec na trati kvůli poruše hydrauliky.

Podle Michaela však nešlo o závažné problémy.

"Během dne jsme se potýkali s poruchou hydrauliky, ale celkově je povzbuzující, že náš vůz nepotkaly nějaké velké zásadní poruchy - zvláště vezmeme-li v úvahu, jak těsný náš balík je," uvedl Michael. "Všechny problémy posledních dnů, kvůli kterým jsme nemohli pracovat, jsou jen malé věci, které budou našimi systémy rychle napraveny."

Potěšitelná byla pro tým vzdálenost, kterou zvládl během neděle Barrichello odjet, ačkoli vůz v sobě nevezl systém KERS.

"Nic nás nemohlo zastavit, abychom dnes odjeli přes 100 kol!," žertoval Michael.

"Vzhledem k tomu, že jsme toho příliš nenajeli, jsme se soustředili na nastavení a dlouhé jízdy. Rubens zkoušel různé věci, aby se naučil s pneumatikami Pirelli - něco fungovalo, něco ne. Také jsme už nasbírali nějaká data ohledně mokrých pneumatik Pirelli, po malé spršce na konci testů.

V příštích testech budeme mít rovněž KERS opět na voze, jelikož dnes jsme jezdili bez něj."

Barrichello souhlasí, že v neděli tým dosáhl průlomu.

"Ráno jsme také poprvé mohli vyzkoušet několik nových sad pneumatik a zkusit něco zajet," řekl Barrichello. "Vůz se choval tak, jak by se měl, čili já jsem s ním spokojený. Den se neobešel bez menších problémů, ale jdeme dobrým směrem, a je skvělé s vozem najet další porci kilometrů."