Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ecclestone chce Velkou cenu Bahrajnu uskutečnit

Ecclestone chce Velkou cenu Bahrajnu uskutečnit

Šéf F1 udělá, co bude moct, aby se závod mohl odjet ještě letos.

Šéf Formule 1 Bernie Ecclestone říká, že udělá, co bude moct, aby dostal Bahrajn zpět do letošního kalendáře. Před dvěma dny totiž padlo rozhodnutí o vynechání závodu z důvodu občanských nepokojů. Sezóna tak začne až koncem března v Austrálii.

Podle bahrajnských funkcionářů zatím nepadlo žádné rozhodnutí o tom, zda se letos pojede náhradní závod. Mezinárodní automobilová federace nechává rozhodnutí pouze na nich, Ecclestone se však okruhu v Sakhiru vzdát nechce a podpoří proto plán náhradního závodu během sezóny.

"Co se stalo v Bahrajnu je zoufale smutné, ale před měsícem se na závod všichni těšili. Nikdo s tím tehdy neměl problém. Pokud bude klid, v což doufáme, uděláme vše, co bude v našich silách, abychom závod do sezóny zařadili," řekl Ecclestone deníku Daily Telegraph.

Ecclestone zároveň prozradil, že FOM zaplatí náklady na zrušení akce. Částka by měla činit až čtyřicet milionů dolarů.

"Jestli jsou pojištěni na ztrátu příjmů, prodej vstupenek a další věci, nejsem si jist, ale pokud je něco vyšší mocí, tak toto je. Je to podobné jako zemětřesení, před měsícem by to nikdo nemohl předvídat. Pokud se ale pojede závod později, zaplatí obvyklou částku."