Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Williams zrušení Bahrajnu vítá, na Sakhir by nejel

Williams zrušení Bahrajnu vítá, na Sakhir by nejel

Velká cena Formule 1 by byla pro demonstranty velkým lákadlem.

Williams vítá zrušení úvodního podniku letošní sezóny, Velké ceny Bahrajnu. Předseda týmu Adam Parr totiž říká, že pokud by se na Sakhiru závodilo, stáj z Grove by do Bahrajnu nepřijela.

Závod v pouštním království byl zrušen kvůli politické situaci státu. Protesty proti současné vládě a následné střety s místní policií si totiž vyžádaly několik obětí.

Demonstranti navíc naznačili, že velká cena Formule 1 by byla jedním z hlavních cílů projevů jejich názorů, neboť právě při tomto podniku by byl Bahrajn celosvětově sledován.

"Rozhodnutí Jeho Výsosti Korunního prince bylo správné a pokud by tak pro jakýkoliv myslitelný důvod rozhodnuto nebylo, nemyslím si, že bychom tam jeli," řekl Parr.

"Pokud by se Velká cena Bahrajnu konala, nemyslím si, že, a mám pocit, že vůbec všechny týmy, bychom jeli.

Všem bylo docela zřejmé, že bychom tamní situaci jednoduše zhoršili, protože bychom byli pro demonstranty a nepokoje ohniskem. Byla by tam veškerá s námi spojená média a proto si myslím, že by to bylo akorát tak pobuřující."

Jak šéf Formule 1 Bernie Ecclestone, tak pořadatelé Velké ceny Bahrajnu jsou však otevřeni myšlence zařadit zrušený závod do letošního kalendáře v jiném termínu.

Parr říká, že ačkoliv snahy o vrácení závodu do letošního kalendáře pokračují, politická situace v zemi nadále zůstává rozhodujícím faktorem, podobně jako počasí.

"Myslím, že všichni se budou skutečně velice snažit vrátit ho zpět do kalendáře, ale nejsem si jistý ohledně počasí," pokračoval Parr. "To samozřejmě vylučuje všechny letní měsíce, pak je to také trochu hektické vzhledem k zámořským závodům, které máme.

Jsem si jistý, že se všichni budou snažit najít nové datum, samozřejmě za předpokladu, že se všechno uklidní. Ale v tuto chvíli si nejsem jistý."