Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Infiniti se stal významným partnerem Red Bullu

Infiniti se stal významným partnerem Red Bullu

Nedojde však k přejmenování motorů Renault, jak se uvádělo.

Japonský výrobce Infiniti se stal významným partnerem týmu Red Bull pro následující dvě sezóny. Nedojde však k přejmenování motorů Renault, jak nedávno chybně informovala některá média.

Značka luxusních vozů, vlastněná společností Renault-Nissan Group se připojí k týmu úřadujících mistrů světa jakožto komerční a technický partner. Podle Autosportu bude Infiniti užívat zdroje Nissanu při vývoji bateriového KERSu, který rakouský tým nasazuje.

"Ve střednědobém horizontu bude Infiniti současně rozšiřovat své globální působiště a šířit soubor svých produktů," řekl viceprezident společnosti Andy Palmer.

"Vzhledem k těmto dvěma cílům, je jasné, že Formule 1 pro nás představuje bezkonkurenční globální komunikační platformu. Jsme velmi šťastní, že máme příležitost vstoupit do Formule 1 společně s týmem světové třídy jako je Red Bull Racing Renault."

Šéf Red Bullu Christian Horner k tomu dodal: "Red Bull vždy vyznával odlišný přístup, čili když nám šéfové Infiniti načrtnuli své inovativní plány, byli jsme velmi otevření pro vzájemnou spolupráci. Po našich mistrovských titulech v jezdcích a konstruktérech v roce 2010 máme o to větší radost, že můžeme zahájit sezónu 2011 s novým a zavázaným partnerem jakým je Infiniti."

Loga společnosti se objeví na prominentních místech na monopostech Red Bullu, na vybavení týmu a kombinézách pilotů. Společný kontrakt vyprší za dva roky, tedy ve stejnou dobu jako vyprší Red Bullu kontrakt s Renaultem.