Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vitantonio Liuzzi potvrzen u Hispania Racing

Vitantonio Liuzzi potvrzen u Hispania Racing

Jezdecké složení startovního roštu je tak kompletní.

Tým Hispania Racing potvrdil angažování Vitantonia Liuzziho coby druhého závodního pilota španělského týmu pro sezónu 2011. Jezdecké složení letošní sezóny je tak necelé tři týdny před startem kompletní.

Ital pro letošek přišel o místo závodního pilota u Force India, kde byl nahrazen Paulem di Restou. Pro HRT testoval na trati v Barceloně a otevřeně usiloval o stálou sedačku pro nadcházající sezónu.

"Jsem skutečně šťastný, že jsem mohl podepsat kontrakt s Hispania Racing," řekl Liuzzi. "Nikdy jsem neztratil víru, že budu ve Formuli 1, neboť vím, že mám zkušenosti a správné atributy pro mladý a ambiciózní tým.

Nyní čelím nové výzvě a to mě povzbuzuje. Rovněž je přede mnou spousta tvrdé práce při vedení Hispania Racing vývojem nového vozu. Jsem nesmírně vděčný Jose Ramonu Carabantemu a Colinu Kollesovi za příležitost, kterou mi dali."

Kolles věří, že zkušený Ital přinese HRT vše co je třeba, aby se loňský nováček mohl posunout blíže zavedeným týmům.

"Znám Tonia mnoho let, závodil se mnou v nižších kategoriích," řekl Kolles. "Je to velmi profesionální jezdec, který bude týmu velmi prospěšný.

Jsem přesvědčen o jeho schopnostech vyvíjet vůz a o jeho rychlosti. Toto ukazoval již v minulosti, kdy přispíval velkou měrou k vývoji a posouvání vozu z konce pole dopředu. Měl jsem to potěšení s ním pracovat a jsem velmi šťastný a hrdý, že může závodit s námi zde v Hispania Racing."

Liuzzi u HRT doplňuje již dříve oznámeného indického závodníka Narajna Kartykejana.

Tým rovněž potvrdil, že svůj nový monopost s označením F111 odhalí v pátek a ten samý den si odbude premiéru na trati v Barceloně.