Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Mercedes je nyní nahoře, říká Rosberg

Mercedes je nyní nahoře, říká Rosberg

Německý tým výrazně zlepšil výkonnost svého W02.

Nico Rosberg tvrdí, že Mercedes je nyní dobře připravený na nadcházející sezónu Formule 1. Přiznal přitom, že letošní zimní příprava byla náročnější, než on i tým očekávali.

Mercedes v letošních testech výkonnostně spíše zaostával, neustále však zdůrazňoval, že se nejprve zaměřuje na spolehlivost svého W02 a výkonnost přinese až balík nových dílů, který měl představit až v závěrečné sérii testů na Katalánském okruhu.

A tak se také stalo. Mercedes do Barcelony přivezl nový difuzor, upravné vedení výfuků, křídla a karoserii. Výsledkem bylo, že Michael Schumacher v pátek zajel vůbec nejrychlejší čas, který letos v Barceloně kdo stanovil.

"Tým rozhodně udělal velký pokrok, takže je vždy skvělé vidět, o jaký kus jsme se posunuli," řekl Rosberg na závěr předsezónních testů.

"Samozřejmě tam ještě nejsme, chceme totiž vyhrát mistrovství světa a zatím nemáme nejrychlejší auto, ale hýbe se to správným směrem, takže je hezké to vidět."

Rosberg věří, že Mercedes po náročném začátku předsezónních testů nabral tempo a posunul se výrazně vpřed.

"Určitě jsme nahoře. Byla to mnohem náročnější zima, než jsme očekávali, ačkoliv to kažopdáně mělo být tak, že nebudeme na začátku rychlí.

Ale i tak, bylo to náročnější a bylo skvělé vidět, jak tým všechno obrátil a usilovně pracoval na nových dílech a tak.

Týmu se podařilo dostat je na vůz a fungují podle očekávání, což je také malou odlišností od loňského roku, kdy často věci, které jsme na vůz dali, nefungovaly tak, jak jsme čekali.

Teorie říká, že to bude o čtyři desetiny rychlejší, vy to nasadíte, obecně je s tím velmi málo problémů a je to o čtyři desetiny rychlejší. Takže je hezké tohle vidět."

Navzdory dobrému základu pro novou sezónu však Rosberg tvrdí, že stále výkonnostně ztrácí na Red Bull, který považuje za aktuálně nejsilnější tým.

"Myslím, že je tu jeden tým, který je jasně vpředu a v tuto chvíli to nejsme my, ale možná se pletu. Očekáváme, že jsme lepší než loni a to je hlavní."