Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Horner odbyl Hamiltonovy komentáře směrem k Red Bullu

Horner odbyl Hamiltonovy komentáře směrem k Red Bullu

"Jsme mnohem více než jen výrobce nápojů."

Šéf týmu Red Bull Racing zareagoval na komentáře Lewise Hamiltona směrem k rakouskému týmu. Britský pilot nazval úřadující šampiony jako pouhé výrobce nápojů, kteří se nemohou rovnat s historií Ferrari a McLarenu.

V rozhovoru pro britský Guardian v tomto týdnu Hamilton uvedl, že nečeká dlouhotrvající dominanci Red Bullu, neboť mu chybí zdroje, jakými disponují Ferrari a McLaren, a zpochybnil i dlouhodobé zavázání Red Bullu Formuli 1.

"Red Bull není automobilkou, jsou výrobcem nápojů. Na jedné straně je výrobce nápojů a na druhé historie McLarenu/Ferrari," řekl Hamilton.

Horner přešel Britovy komentáře se smíchem. Tvrdí, že o to větší kredit by rakouská měla mít, když dokázala porazit tyto velké týmy.

"Nevím v jakém kontextu to řekl, ale jako pouhý výrobce nápojů jsme porazili technickou společnost s takovými zdroji, jaké McLaren měl, a to v posledních dvou letech." řekl Horner. "Čili, nejsem si jistý, v jakém kontextu to řekl. Jsme mnohem více než jen výrobce nápojů.

Nakonec je na vás, co dokážete na trati. My jsme vyhráli 15 velkých cen během posledních dvou let a dva světové šampionáty, mezi konstruktéry i piloty, a to je nejsilnější bilance ve startovním poli. Letos na tom hodláme stavět.

Red Bull Racing je součástí Red Bullu a Red Bull je samozřejmě celosvětově známý jako energy drink. Jsme velmi důležití pro byznys a úspěch, kterého Red Bull dosáhl v takto velmi krátkém časovém horizontu, je dost unikátní."