Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Petrov dostane po havárii na Sepangu nové šasi

Petrov dostane po havárii na Sepangu nové šasi

Rus usedne do šasi, které používal ve Velké ceně Austrálie.

Vitalij Petrov se v Číně vrátí k šasi, které používal ve Velké ceně Austrálie. Jeho šasi z Malajsii bylo totiž převezeno k prohlídce do továrny poté, co s ním Rus na Sepangu letěl vzduchem.

Pilot Renaultu musel odstoupit z Velké ceny Malajsie poté, co při návratu na trať najel na velký hrbol, vznesl se do vzduchu a tvrdě dopadl na asfalt.

Rus ze svého výletu mimo trať přitom viní množství žmolků na trati.

"Mimo ideální stopu je tolik gumy, ale to i na trati, v závodní stopě," řekl Petrov. "V televizi je vidět, že jsem v sedmé zatáčce nebyl široký, ani jsem se nedotkl obrubníků, ale pak auto posbíralo nějaké žmolky a bylo stále nedotáčivější, já jsem zpomalil a když už jsem tu zatáčku nezvládal, rozhodl jsem se vyjet mimo, protože to je bezpečnější a nechtěl jsem zničit levou přední pneumatiku.

Rozhodl jsem se vrátit na trať a věděl jsem, že je tam vysoký obrubník. Tak velký skok jsem nečekal."

Petrov nicméně podotkl, že si ze svého divoce vyhlížejícího incidentu neodnesl žádné zranění, ze svého odstoupení byl ale velmi zklamaný.

"Byl jsem zkrátka zklamaný. Nemám žádné bolesti, nic. Byl jsem jenom velice zklamaný. Nečekal jsem, že takhle poletím."

Petrov při dopadu vylomil tyč řízení ze sloupku, následně tedy nemohl zatáčet a ve snaze zastavit nabral jednu z cedulí značící vzdálenost do zatáčky. Rus ale dodal, že kvůli této skutečnosti mohl být konec incidentu ještě horší.

"Měl jsem štěstí, protože moje auto potom pokračoval rovně namísto doleva nebo doprava. Jinak, dovedete si představit, že pokud by auto jelo doprava, havaroval bych ještě dvakrát tvrději, takže si myslím, že jsem měl trochu štěstí."