Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Petrov je odstoupením z kvalifikace zklamaný

Petrov je odstoupením z kvalifikace zklamaný

Rus si pochvaloval nastavení a věřil v dobrý výsledek.

Vitalij Petrov je zklamaný z výsledku dnešní kvalifikace. Namísto boje o přední řady ho totiž ve druhé části kvalifikace postihly technické problémy a přestože postoupil, nemohl se dalších bojů zúčastnit.

Rus zajel čtvrtý čas druhé části kvalifikace, jenže krátce poté jeho vůz postihla technická závada a pilot Renaultu byl nucen zastavit na kraji trati.

Kvalifikace přitom musela být přerušena červenými vlajkami, což vážně zkomplikovalo život řadě jezdců, mezi nimi i Petrovově týmovému kolegovi Nicku Heidfeldovi, který zůstal na šestnácté pozici.

Petrov sice postoupil do Q3, tu však mohl pouze sledovat z garáže a na startovním roštu mu tak bude patřit až desáté místo. To podle něj vůbec nevystihuje skutečný potenciál vozu.

"Nevím, za druhou nebo třetí zatáčkou začalo být s autem něco špatně," řekl Petrov pro BBC. "Zkusil jsem naplno sešlápnout plyn, ale auto nefungovalo, snažil jsem se řadit, ale to také nešlo. Musíme se podívat, co se stalo.

Ale abych pravdu řekl, jsem velmi, velmi zklamaný, protože jsme udělali výrazný pokrok s nastavením. Od včerejška jsme se hodně zlepšili, protože se auto ovládalo velice pěkně. Bylo by velice zajímavé sledovat, co by se ve třetí části stalo."