Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Petrov je odhodlán zůstat a závodit s Räikkönenem

Petrov je odhodlán zůstat a závodit s Räikkönenem

Rus by se po boku mistra světa podle svých slov hodně naučil.

Vitalij Petrov je odhodlán zůstat i v příští sezóně v Renaultu a bude si vychutnávat možnost šanci závodit po boku Kimiho Räikkönena.

Ačkoliv je jeho budoucnost u týmu nejistá a o místo se hlásí další piloti, Petrov prohlásil, že chce zůstat.

Řekl také, že v příštím roce udělá mnohem lepší práci než letos, kdy kvůli jeho chybám a chybám týmů Renault zažil smolnou sezónu.

"Myslím, že tým odvedl hodně konstrukční práce, vyměnil hodně členů týmu a jezdců a chtějí si být jistí, že to spolu dokážeme," řekl v rozhovoru pro stránky Závodu šampionů Petrov.

"Vím, že z mé strany nebyl tento rok právě dobrým příkladem, ale sorry, jsem pořád nováčkem. Ve Formuli 1 jsem pouze dva roky, takže jsem se teď hodně naučil a třetí sezónu můžu mít mnohem, mnohem lepší.

V roce 2010 jsem dělal chyby, kterých jsem se letos už vyvaroval, takže jsem se hodně zlepšil. V roce 2010 jste mohli vidět, jak těžké bylo soupeřit s Robertem Kubicou, letos jsem se ale docela dost zlepšil.

Mám na to. Stále jsem dělal nějaké chyby, F1 ale není nejjednodušší sport. Můžete si ale představit, co můžu udělat v roce 2012? Udělám další krok vpřed a, spolu s Kimim v jednom týmu, to bude dobrá zábava.

Je zkušený a strašně moc chci být součástí tohoto týmu. Věřím, že tým udělá správné rozhodnutí. Doufám, že zůstanu s tím stejným týmem, protože ho miluju.

Mám rád ty lidi, práci s mechaniky i inženýry, jsou pro mě jako rodina. Dávají mi možnost jezdit. Nechci změnit tým, takže si držím palce a čekám na odpověď."


Petrov věří, že s problémy, se kterými se on a jeho tým Renault v letošním roce potkaly, už nikdy nebude mít další zkušenosti.

"Nemám co ztratit,"
řekl. "Ze sezóny 2011 jsem si toho hodně vzal. Hodně jsem se naučil. Asi nikdy se toho už tolik nenaučím, protože jsme měli spoustu problémů.

Musel jsem přizpůsobit svůj jezdecký styl tomuto autu, abych vyvíjel nové věci. V hlavě mám velký pokrok a pocit zlepšení. Spolu s Kimim by to byla zábava, je to mistr světa, je motivovaný a vtipný.

Viděl jsem hodně videí z předchozích let, na kterých je, a jsme si národnostně hodně blízcí (rozumní), takže doufám, že s ním příští rok zůstanu."