Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Petrov je přesvědčen, že v Montrealu bude startovat

Petrov je přesvědčen, že v Montrealu bude startovat

Rus vyvázl ze své nehody ve VC Monaka bez zranění.

Vitalij Petrov je přesvědčený o tom, že bude plně v kondici pro Velkou cenu Kanady, která se jede za dva týdny, navzdory své velké havárii v závodě v Monaku.

Petrov se poté, co tvrdě narazil do svodidel na výjezdu z rychlého esíčka u bazénu, původně obával, že si zlomil nohu, to se však nakonec nepotvrdilo.

"Jsem v pohodě. Trochu mě bolí nohy, ale pro Kanadu by to mělo být v pohodě," řekl Petrov ve videorozhovoru pro stránky svého týmu Renault.

"Nemohl jsem se dostat z auta, protože moje nohy byly nejprve zablokované. A navíc jsem je necítil. Tak jsem si pomyslel, 'ou, mám problém', protože to vypadalo, že mám zlomenou nohu nebo tak. Byl jsem ve voze, čekal jsem, až mi pomohou ven.

V nemocnici provedli kompletní prohlídku těla a analýzu a vypadá to, že jsem v pohodě. Potřebuji jen trochu odpočinku a pak se uvidí, jak to jde."

Ruský závodník vysvětlil, že neměl, jak své havárii zabránit, neboť se odehrála velice rychle a na těsném prostoru nebylo příliš mnoho místa pro úhybné manévry.

"Viděl jsem, že byl někdo od Force Indie široký, protože nejspíš trefil zeď a pak dostal defekt. Pak Alguersuari, nevím, proč mě předjel, protože byl předjížděný o kolo.

Pak bych řekl, že Alguersuari začal brzdit, protože Lewis začal brzdit, pokusil se zabránit havárii, brzdil docela tvrdě a Alguersuari se pokusil o to samé. Jenže trefil Lewisovu pneumatiku a trochu vzlétl. Já jsem začal brzdit, brzdil jsem tak tvrdě, jak to šlo, ale možná už bylo moc pozdě. V takové situace nešlo dělat nic. Tak jsem trefil zeď."

Petrov také zkritizoval jízdu Adriana Sutila v dřívější fázi závodu, kdy byl Němec podle jezdce Renaultu příliš agresivní při bránění své pozice.

"Sutil bránil svoji pozici docela tvrdě, protože jsem se jej třikrát nebo čtyřikrát snažil předjet bok po boku a on mě párkrát vytlačil na zeď a zavřel stopu, jenže ne jednou, ale dvakrát.

Takhle to není fér, protože, víte, v Monaku se špatně předjíždí. Jeho pneumatiky byly úplně sjeté a on to věděl. Předjel by ho každý. Takže je to škoda."