Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Petrov se pustil do Renaultu, následně se musel omlouvat

Petrov se pustil do Renaultu, následně se musel omlouvat

V emotivním rozhovoru si posteskl, že má zakázánu kritiku týmu.

Vitalij Petrov v rozhovoru pro ruskou televizi velice emotivně hovořil na adresu týmu Renault, za který letos v F1 závodí. Dokonce do té míry, že jeho management následně musel jeho slova omlouvat.

"Bohužel, o svém týmu nemůžu říct nic špatného, mám to ve smlouvě," začal Petrov kontroverzní rozhovor. "Ale mnoho věcí už bylo napsáno v médiích. Lidé říkají ´tým zkritizoval piloty´. Ale pardon, projděte si moje interview, já tým nikdy nekritizoval, a to navzdory tomu, co vše jsme často dokázali promrhat. Kolikrát už jsme pokazili pit stopy, strategii?

Ztratili jsme pozice asi v 10 závodech, nebo možná i ve více. Dokonce i bez dobrého auta jsme kolikrát mohli dojet na bodech, kdybychom měli správnou strategii. To jsem ale v rozhovorech říkat nemohl, že jsme to projeli v boxech, ani teď bych o tom neměl mluvit. Jenže já už nemůžu mlčet- je konec. Nedokážu to v sobě dál držet."

Tato vyhlášení rozhodně nepotěšila Petrovův management. Krátce poté, co se Rusův rozhovor začal šířit do světa, vydala manažerka Vitalije Petrova prohlášení, že se pilot za svá nařčení týmu omlouvá, vše prý bylo řečeno v návalu emocí.

"Bylo to emotivní interview," řekla Oksana Kossatchenko agentuře Reuters. "Byla to výjimka a on (Petrov) se týmu následně omluvil. Už se to nikdy nebude opakovat," ujistila. "Je nám to celé opravdu líto, management už to s Vitalijem prodiskutoval."

Také pilot samotný následně vyjádřil veřejně politování nad svými výroky a týmu se omluvil. Podle šéfa Renaultu Erica Boulliera je tím celý případ uzavřen.