Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Rosberg si z Číny bere pouze pozitiva

Rosberg si z Číny bere pouze pozitiva

Mercedes byl v Šanghaji konečně na konkurenceschopné úrovni.

Nico Rosberg tvrdí, že by si on i jeho tým Mercedes měli z Velké ceny Číny odnést pouze pozitiva, navzdory zklamání ze skutečnosti, že jim utekly stupně vítězů.

Němec v Šanghaji předvedl svůj nejsilnější výkon letošní sezóny, když řadu kol vedl, bojoval o pódiové umístění a nakonec vybojoval své první letošní body. Mezi prvními třemi ale neskončil, v závěru totiž musel zvolnit kvůli nízkému stavu paliva v nádrži.

Příčinou této krizové situace byla špatná kalkulace týmu, který nepočítal s tím, že by Rosberg v závodě držel takové tempo.

Rosberg však svému týmu tuto minelu nezazlívá, naopak chce maximálně využít lepšící se formy Mercedesu a v následujících závodech zabojovat o další dobré výsledky.

"Nedělní závod byl vážně jednou z nejnapínavějších velkých cen, kterou jsem kdy jel," řekl. "Po závodě to trochu trvalo, než jsem to všechno vstřebal, protože jsem choval veliké naděje na pódiové umístění a čtvrtinu závodu jsem vedl.

Nicméně, nemohu nikoho v týmu vinit z toho, že jsem měl málo paliva, je to ponaučení, které si bereme společně. Musíme být rádi, že jsme v Číně udělali krok vpřed, čehož se podařilo dosáhnout tak, že všichni v týmu pracovali extrémně tvrdě.

Můj postoj je vždy takový, že vyhráváme společně a prohráváme společně jako jeden tým. Kdo by před Velkou cenou Číny pomyslel, že budu závod vést? To bylo fantastické a bojovat na špici pole byl pro mě i všechny v týmu skvělý pocit."

Po nabitém úvodu sezóny čeká jezdce před prvním evropským závodem v Turecku třítýdenní pauza. Nico Rosberg se ji rozhodl strávit s rodinou a svými přáteli, v neděli se přitom také zúčastní triatlonu.

"Bodem číslo jedna je strávit přes Velikonoce čas na jihu Francie se svou rodinou, svojí přítelkyní a svými kamarády.

Mám v plánu absolvovat na Promenade v Nice o velikonoční neděli s několika kamarády krátký triatlon a už se na to vážně těším. Bylo složité stíhat regulérní trénink v Šanghaji vedle závazků týkajících se závodního víkendu, ale povedlo se mi tam nějaké přípravy vmáčknout, takže bych měl být připravený dobře.

Po velikonočním víkendu navštívím továrnu v Brackley, abych se setkal s týmem a podíval se na to, co jsme za poslední tři závody zjistili a co můžeme udělat, než začne evropská sezóna.

Všichni se chceme zlepšit ještě víc a pracujeme opravdu tvrdě, abychom toho dosáhli. V týmu vládne optimismus a já mám velikou motivaci."