Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Horner věří, že se loňský rok nebude opakovat

Horner věří, že se loňský rok nebude opakovat

Dalšího incidentu mezi jezdci Red Bullu se neobává.

Šéf Red Bullu Christian Horner řekl, že si je jistý tím, že se nebude opakovat loňská situace a nedojde k vzájemné kolizi mezi oběma jeho jezdci. Sebastian Vettel a Mark Webber loni totiž nezvládli vzájemný souboj o první místo a došlo k nehodě, při které odstoupil a Webber spadl na třetí místo.

Tato nehoda také loni odstartovala velkou rivalitu mezi oběma jezdci. Horner je však přesvědčen o tom, že se oba z incidentu poučili a plně věří v nedělní čistý závod, při kterém budou bojovat o ty samé pozice.

Na otázku, jaké dá oběma jezdcům instrukce před závodem, odpověděl: "Přesně ty samé, jako při těch ostatních osmnácti závodech v kalendáři. Vědí, co se loni stalo a poučili se z toho. Závody se dnes strategicky trochu liší, zejména díky systémům KERS a DRS, a oni tu jsou proto, aby pro tým získali ten nejlepší výsledek, já jsem si jistý, že udělají, co budou moct."

Horner také pochválil Vettela za zisk čtvrtého pole position v řadě, ačkoliv německý jezdec v pátek havaroval a přišel tak o oba volné tréninky.

"Rozhodnutí Sebastiana a Marka nepoužít poslední měkčí sadu a vzít je na zítřejší závod bylo poměrně odvážné. Byl to prostě skvělý výkon, zvlášť po náročném včerejšku. Takhle silný návrat, to byla skvělá práce," dodal.