Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Schumacher: "Rozhodně musím něco změnit."

Schumacher: "Rozhodně musím něco změnit."

Sedminásobný šampion věří, že se vrátí na stupně vítězů.

Sedminásobný mistr světa Michael Schumacher připustil, že zřejmě bude muset změnit svůj přístup k závodění, aby dosáhl cílů, které si pro letošek stanovil.

Současný pilot Mercedesu nebyl příliš spokojen se svým 12. místem v cíli poslední Velké ceny Turecka. Chyba v první zatáčce při kvalifikaci v Istanbulu, která ho na startu odsunula až na osmé místo a připravila mu nelehký závod, ho přesvědčila, aby zhodnotil svůj dosavadní přístup.

"Rozhodně musím něco změnit, abych se vyhnul chybám jako ta, kterou jsem udělal v první zatáčce v Turecku, to pak dále vede k dalším věcem, kdy jdete přes hranu," řekl Schumacher. "Pokud jste na vlně a vše probíhá správně, pak to cítíte. Uvědomuji si a vím, že jsem toho schopen, ale vím také, že je nutné zatáhnout v pravý moment a že míra úspěchu zatím není stoprocentní."

Němec připustil, že jeho týmový kolega Nico Rosberg v poslední době dělá méně chyb a že současně bere svého krajana jako ukazatel své výkonnosti.

"Nemyslím si, že to má co dočinění s tlakem, podle mě to začíná být dobré, a také nezapomínám, že můj týmový kolega je dost dobrý, pokud jde o bezchybnou jízdu," pokračoval. "Je to dobré pro tým a také pro mě, že ho mohu mít jako svůj ukazatel v určitých momentech. Ale je to dobré i pro něho samotného, že můžeme být jeden pro druhého ukazatelem a můžeme se navzájem tlačit dopředu."

Schumacher si však ze svých nedávných výkonů hlavu nedělá a je si jistý, že se v budoucnu vrátí na stupně vítězů.

"Sport je o emocích, v určitých momentech jste nahoře a jindy dole," řekl. "Jsem si více než jist, že nakonec budu mít ruku zvednutou. Nebojím se toho."