Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Stupně vítězů jsou mimo dosah, tvrdí Schumacher

Stupně vítězů jsou mimo dosah, tvrdí Schumacher

"Na pódium zapomeňte, nejsme na to dost silní."

Mercedes není dost silný na to, aby ve Velké ceně Evropy bojoval o stupně vítězů. Takový je názor jeho jezdce Michaela Schumachera i přesto, že Němec skončil ve druhém tréninku čtvrtý.

Schumacher, jehož čas byl pouze o 347 tisícin horší než výkon nejrychlejšího Fernanda Alonsa, říká, že pouze štěstí by mohlo jeho týmu pomoci mezi první tři.

Sedminásobný šampion podotkl, že ačkoliv je rychlost jeho W02 na jedno kolo dobrá, v závodním režimu už je to jiná písnička.

"Na pódium zapomeňte, nejsme na to dost silní," řekl Schumacher. "Ferrari jsou velmi silná a my jsme za mclareny a red bully. Pokud budeme mít štěstí, můžeme jeden z těchto týmů dostihnout, ale musíme mít štěstí. Od pódia je to příliš daleko.

Nemyslím si, že je naše rychlost dostatečná. Jedna věc je jedno kolo, to vypadalo slušně, ale to záleží na tom, jak dobré kolo zajeli ostatní. Tou druhou otázkou je výkonnost na dlouhou vzdálenost, protože tam jdeme obvykle trochu dolů."

Schumacher si také postěžoval, že se Mercedes v dopoledním tréninku trápil s vyvážením vozu, odpoledne už byl ale jeho "stříbrný šíp" v tomto ohledu na slušné úrovni.

Podobně dnešní tréninky viděl Schumacherův týmový kolega Nico Rosberg. Mladý Němec zakončil den na osmé pozici, sekundu za Alonsem.

"Dnešní ráno bylo trochu složité," řekl Rosberg. "Dnes ráno jsme ztratili nějaký čas kvůli několika věcem na autě.

Ještě nejsme zcela spokojení s vyvážením. Je tu tolik věcí, KERS, mapování motoru, kvůli tomu je to trochu náročnější."