Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Závod v New Yorku znovu předmětem diskuzí

Závod v New Yorku znovu předmětem diskuzí

Bernie Ecclestone prý usiluje o další závod v USA.

Touha Bernieho Ecclestona mít dvě velké ceny Formule 1 v USA by se mohla naplnit, znovu se totiž začalo diskutovat o závodě v ulicích New Yorku.

V příštím roce se Velká cena USA vrací do kalendáře Formule 1, pojede se totiž na nově budovaném okruhu v Texasu. Vedle toho by pak prý Ecclestone rád viděl závod také v nejlidnatějším městě Spojených států.

Primátoři částí Weehawken a West New York Richard Turner a Felix Roque nedávno odhalili, že jsou v počátečních fázích jednání se skupinou investorů vedených bývalým výkonným ředitelem společnosti YES TV Network Leem Hinderym jr. ohledně pořádání závodu už od roku 2013.

Jednou z navrhovaných lokalit je přitom břeh řeky Hudson, přičemž známé mrakodrapy na Manhattanu by měly dotvářet jedinečnou kulisu.

Turner a Roque sdělili, že se snaží zjistit, zda by bylo ekonomicky proveditelné takový závod uskutečnit a jaké by byly jeho ekonomické benefity.

"V těchto nejistých ekonomických časech, kdy se každý přímý či nepřímý zdroj příjmů hodí, by náš vlastní závod Formule 1 mohl být velice pozitivním přilepšením pro naše obyvatele," uvádí se v jejich prohlášení.

"Je přitom třeba zajistit, aby se finanční benefity z té pocty mít takové závody v našich městech rozdělily rovným dílem a aby nebylo zapotřebí jediného dolaru z peněz daňových poplatníků.

Skupina investorů nám již sdělila, že by naše města byla každoročně významně podporována."

V posledních letech se však nejedná o první snahu vrátit Formuli 1 do USA. Naposledy se v roce 2010 mluvilo o závodě v Liberty State Parku, tento návrh se však nesetkal s pozitivními ohlasy veřejnosti.