Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Todt by přivítal návrat Mexika do kalendáře Formule 1

Todt by přivítal návrat Mexika do kalendáře Formule 1

Prezident FIA hodlá navštívit okruh Hermanos Rodriguez.

Prezident FIA Jean Todt vyzdvihl Mexiko jako dalšího možného kandidáta na pořádání závodů Formule 1. Věří, že návrat do této země byl vždy v zájmu královny motorsportu a nyní je to podpořeno příchodem Sergia Pereze.

Francouz hodlá navštívit okruh Hermanos Rodriguez, který již Velkou cenu Mexika hostil v letech 1962 až 1970 a poté opět v letech 1986 až 1992.

"V rámci schůzí, které dělám, hodlám navštívit okruh Hermanos Rodriguez," řekl agentuře Europa Press. "Dnešní Mexiko je ekonomicky silnou zemí a jsem přesvědčen, že (návrat) v budoucnu je možný."

Todtovi je jasné, že okruh by musel projít mnoha změnami, aby splnil bezpečnostní nároky FIA a získal tak potřebnou licenci pro pořádání závodů Formule 1.

"Nicméně víme, že závody něco stojí a také existuje určitě množství kritérií pro schválení podniku, zvláště z bezpečnostního hlediska," dodal.

Pokud by se Mexiko vrátilo do kalendáře Formule 1, znamenalo by to již čtvrtý závod v Americe, vedle Kanady, Brazílie a Austinu v USA. Navíc žhavým tématem je možnost druhého závodu v USA od roku 2013 v ulicích New Yorku.