Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Grid Kids, náhrada za Grid Girls!

Grid Kids, náhrada za Grid Girls!

Ženskou krásu nahradí přítomnost hvězd budoucnosti

Jakmile emoce vyvolané vyhazovem pro všechny "grid girls" trochu vychladly, vedení F1 se odhodlalo fanoušky seznámit i s druhou polovinou svého plánu. Rošt nebude pustější díky tzv. Grid Kids, tedy dětem.

Liberty Media a FIA oznámily, že ve spolupráci s místními autokluby bude pro každou velkou cenu vybraných 20 velmi mladých závodníků z motokár nebo juniorských monopostů, aby na startovním roštu doprovázeli své idoly. Vybírat se má buď na základě dosažených úspěchů, nebo se bude muset losovat.

"Pro děti to bude úžasný zážitek. Jen si představte, že budou stát po boku svých hrdinů, pozorovat jejich přípravu na závod. Budou tam moci být s nimi, pár minut před startem," nastínil svou vizi Sean Bratches, ředitel obchodních záležitostí F1. "Jaký úžasný zážitek pro ně i pro jejich rodiny. Inspirace k dalšímu sportování, tréninku a učení, aby jednou mohli sami závodit. Existuje lepší způsob, jak inspirovat další generaci hrdinů formule 1?

Děti budou samozřejmě doprovázet rodinní příslušníci a na startovní rošt se dostanou před každou velkou cenou i před některými závody F2 a GP3.

Bratches se asi musí připravit na výtku, že nepřišel s vlastním, originálním nápadem. Kromě toho, že samotné grid kids jsou napodobeninou malých fotbalistů a fotbalistek nastupujících na trávníky spolu s největšími hráčů světa, jako první s nimi přišla Formule E. Nakonec, povšimněte si podobnosti Bratchesových slov s tím, co řekl mluvčí FE, když minulý týden po zrušení grid girls přivítal F1 v 21. století: "Pro tyto děti je to úžasná a velmi emocionální zkušenost. Mohou být na startovním roštu spolu s jezdci a vozy, v nichž možná jednoho dne budou závodit. Snad to bude fungovat i jako dobrá motivace. Je to skvělý koncept a funguje velmi dobře.”