Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Zpátky ni krok, prohlásil Todt o Halo

Zpátky ni krok, prohlásil Todt o Halo

Halo zmizí, až když se vymyslí něco lepšího

Nico Hülkenberg jako velký kritik Halo nedávno prohlásil, že si je jistý, že zařízení  v F1 dlouho nezůstane. Prezident Mezinárodní automobilové federace Jean Todt ale jeho názor nesdílí a v rozhovoru pro Speed ​​Week řekl, že se zrušením Halo bude souhlasit pouze v případě, že se vymyslí ještě lepší ochrana hlavy jezdce. Připomeňme, že se nenašel nikdo, kdo by se mu postavil jako protikandidát ve volbách hlavy FIA, takže jí zůstane ještě další čtyři roky. V tomto období může vetovat jakýkoli pokus vyškrtnout Halo z povinné výbavy vozu F1.

"Není cesty zpět," řekl Todt. "Halo přichází a zůstane. Proč? Protože nabízí ohromný příspěvek k bezpečnosti. Je fascinující, co všechno se o něm už napsalo, ale Halo je prostě součástí přirozeného vývoje F1. Samozřejmě, Halo nemusí být konečná. Nalezneme-li lepší řešení, tak začneme používat to."

Určitý druh ochranné konstrukce kolem hlavy jezdce byl prý i součástí prvních konceptů aerodynamiky nové generace vozů F1, která se má zrodit v roce 2021. Koncepty vypracované týmem Rosse Brawna byly v Abú Zabí ukázány jezdcům, aby dali první zpětnou vazbu.