Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Todt bude jednat o Whitingově nástupci

Todt bude jednat o Whitingově nástupci

Pokud se někdo takový vůbec najde

Kdo nahradí Charlieho Whitinga? I když zesnulý ředitel velkých cen není ještě pochován, musí FIA v tomto ohledu jednat. Kolotoč závodů se nemůže zastavit.

Michael Masi se ujme Whitingovy agendy v Melbourne, jde ovšem pouze o jednorázové řešení. Definitivní je daleko tvrdším oříškem. Problém je v tom, že Whiting byl rovněž technickým expertem a spoluzodpovídal za bezpečnost monopostů. Je sporné, zda vůbec existuje osobnost, která je schopna se tohoto olbřímího úkolu zhostit. Reálnější je, že se o něj podělí více osob. 

Vlajka na sídle FIA v Paříži je stažena na půl žerdi

Můžete si představit, jak nám je, protože tragická zpráva dorazila jak blesk z čistého nebe,“ svěřil se prezident FIA Jean Todt, který před čtvrteční tiskovou konferencí držel spolu s Chasem Careyem a Rossem Brawnem minutu ticha. „Byl jsem zrovna v Tasmánii, když mně doktor zavolal, že je právě u Charlieho, kterého nemohli vzbudit.

Okamžitě začal jednat. Příští týden má naplánované setkání na toto téma s představiteli stájí. „Už o tom přemýšlíme. Zabývá se tím náš tým v Ženevě. Budoucností sekce F1 jsme se obírali již předtím, i s Charliem, protože také on věděl, že to takhle nepůjde donekonečna. Bohužel to přišlo strašně brzy. Ale zvládneme to.