Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Todt prosazuje návrat do Silicon Valley

Todt prosazuje návrat do Silicon Valley

Indianapolisu by formule 1 slušela

Letošních 500 mil v Indianapolisu se muselo obejít do diváků. Zatímco skalní nadšenci alespoň postávali kolem plotů, pár prominentních hostů se přece jen dovnitř dostalo.

Jedním z nich byl prezident FIA Jean Todt. V doprovodu majitele legendárního autodromu Rogera Penskeho absolvoval krátkou projíďku po areálu. 

Roger Penske (vpravo) svezl Jeana Todta po areálu. Návratu F1 by se v žádném případě nebránil. Foto: Twitter Jeana Todta

Hlavním tématem rozhovoru obou pánů se však stal případný návrat formule 1. Todt sice připomněl, že kalendář šampionátu není záležitostí FIA, nýbrž Liberty Media, nicméně zdůraznil: „Indianapolis má bezesporu veškeré předpoklady a potřebná zařízení ke konání velké ceny F1. Je vidět, že Roger Penske a jeho tým zde odvedli veliký kus práce. V mimořádně krátkém čase se hodně věcí zlepšilo. Indianapolis je pro americký motorsport něčím jako Silicon Valley. Pokud komise pro F1 o něm začne uvažovat, půjde o krok správným směrem."

Na klasickém okruhu (nikoliv na oválu, na němž se pořádá Indy500) se jela VC USA už v letech 2000 až 2007. Od roku 2012 našla nový domov na Circuit of the Americas v texaském Austinu.

Zdroj: FIA, úvodní foto: McLaren