Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Indie nemá radost z data své velké ceny v příštím roce

Indie nemá radost z data své velké ceny v příštím roce

Duben je totiž v Indii jedním z nejteplejších měsíců.

Prezident indické federace motorsportu Vicky Čandhok vyjádřil své obavy nad datem konání Velké ceny Indie v roce 2012, které bylo v kalendáři představeném Berniem Ecclestonem stanoveno na 22. dubna.

Čandhok tvrdí, že duben je v Indii jedním z nejteplejších měsíců, teploty se totiž v této době drží těsně pod hranicí 40°C. Jen květen je z tohoto pohledu statisticky horším měsícem.

"S dubnem nejsem spokojený, protože bude horko," řekl Čandhok, otec rezervního jezdce Teamu Lotus Karuna Čandhoka.

"Pokud ale budeme muset jet v dubnu, tak pojedeme. Rozhodně si ale myslím, že ideálními daty pro Indii budou chladnější měsíce. Možná březen, nebo pak až říjen, listopad, prosinec."

Čandhok dodal, že je přesvědčen, že letošní premiérová Velká cena Indie, plánovaná na 30. října, určitě bude celosvětovým úspěchem.

"Byl jsem na každém okruhu na světě," řekl Čandhok. "Bude to jeden z nejrychlejších okruhů světa. Rovinka dlouhá 1,2 kilometru a tři zatáčky, které teď byly přepracovány, jsou navrženy podle nových rad FIA pro zlepšení předjíždění."

Čandhok také trvá na tom, že přípravy na letošní závod jdou podle plánu i přesto, že technický delegát FIA Charlie Whiting odložil svou závěrečnou inspekci až na začátek září.

"Na konci tohoto měsíce navštíví Koreu, cestou zpátky potom poletí přes Dillí. Takže se zastaví v Dillí, pro FIA to totiž bude logické. Jde jenom o proceduru a vhodnost data té inspekce."