Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Návrat velké ceny Indie nadále blokují daně

Návrat velké ceny Indie nadále blokují daně

Jednání však pokračují.

Indie kvůli F1 vystavěla nový moderní okruh, ale odměnou jí byly pouze 3 velké ceny. V roce 2014 se již nejrychlejší vozy světa na okruh Buddh nevrátily a druhá nejlidnatější krajina na světě se do kalendáře nedostala ani letos. Nikdo netají, že důvodem jsou peníze. Ne ty, které chce Formule 1 od Indie, ale ty, které by indické daňové úřady chtěly od Formule 1. Podle jejich zákonů by totiž Indie měla mít nárok zdanit jednu dvacetinu zisku F1, jelikož se na jejím území pojede jeden z dvaceti závodů. Jednání však nadále pokračují a zástupci Buddh International Circuit byli viděni v blízkosti Bernieho Ecclestona i během víkendu Velké ceny Velké Británie.

"Bylo příjemné opět se setkat s Berniem a on by se rád opět vrátil do Indie a pořadatelé by návrat F1 rozhodně uvítali," řekl Vicky Chandhok v rozhovoru pro Press Trust of India. "Věřím, že dokážeme na svou stranu získat podporu několika ministerstev a otázku daní se podaří vyřešit.

Chtěli jsme zjistit, jestli je tam ještě chuť vrátit se do Indie, nebo naše místo již zaujaly jiné země. Dobrou zprávou je, že Bernie a CVC mají zájem vrátit se do Indie. Nadále jim ale vadí daňové zákony."