Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

GP Indie se nevrátí ani v roce 2015

GP Indie se nevrátí ani v roce 2015

Potvrdil to Bernie Ecclestone.

Velká Cena Indie se do kalendáře mistrovství světa F1 určitě nevrátí dříve, než v roce 2016.

V rozhovoru pro agenturu Reuters to prozradil sám Bernie Ecclestone: "S jistotou mohu potvrdit, že ani v roce 2015 nebudeme mít Velkou Cenu Indie. Možná do roku 2016 stihnou indičtí byrokrati přehodnotit naši situaci a přispět k financování celého projektu. Pak by se k nim Formule 1 mohla vrátit."

Ecclestone se však podobně dívá i na Velkou Cenu Koreje: "Příští rok určitě ne, ale budeme přemýšlet nad rokem 2016."

Včera jsme informovali o Britových plánech na velkou cenu v hlavním městě Ázerbájdžánu a nyní Ecclestone prozrazuje další podrobnosti: "Je to skvělý nápad a buďte připraveni, že nás tam uvidíte. Momentálně se snažíme hlavně zjistit, zda by se tam závod dal zorganizovat už příští rok. Nebylo by to jednoduché, ale myslím, že bychom mohli uspořádat závod přímo v ulicích Baku."

Reportér se na závěr rozhovoru ještě Ecclestona zeptal, co by poradil lidem, kteří si již zarezervovali letenky do Soči, aby se mohli zúčastnit první Velké Ceny Ruska. Ecclestoneho odpověď byla více než stručná: "Ať nic neruší!"

Není ničím novým, že jakmile FIA potvrdí kalendář Formule 1 na nejbližší sezónu, rozběhnou se spekulace o tom následujícím. Každý rok se totiž objeví několik zájemců o vstup či návrat do světa královské motoristické disciplíny. Pro rok 2015 si dělají choutky v Mexiku i v Argentině, F1 by chtěla zabojovat o Long Beach, zbraně ale ještě definitivně nesložili ani v New Jersey, Santander i Ecclestone by chtěli GP přímo v Londýně a bez velké ceny stále zůstává Francie.